#kispapacoaching szolgáltatások HÖLGYEKNEK

A HÖLGYEK összetett képletekkel keresnek meg. Ahogy Jean Shinoda Bolen írta, a nők jobban olvassák magukat egy férfi tükrében. (És persze fordítva is.) Így nagyon jól tudunk a hölgyekkel, anyukákkal együtt dolgozni az éppen aktuális elakadáson. A gyerekkel otthon töltött évek esélyt adnak az anyukáknak, hogy újra gondolják saját magukat. Ez a befelé figyelés ideje. Jung mondta: “Aki kifelé figyel, álmodik, aki befelé, az ébred.” Az anyukákkal pontosan ez a helyzet. Újrafeltalálják magukat nőként, anyaként, és munkaerőként. Sokan vállalkozást indítanak, mások belekóstolnak a szabadúszó életbe. Abban tudom segíteni a hölgyeket, hogy a befelé figyelés a leghatékonyabban megtörténjen és legyen egy út, amin járni tudnak az álmaik felé.  

“Mi lesz velem?”

A gyerekkel otthon töltött évek kettős érzéseket szülnek. Egyszer hatalmas boldogság, másfelől viszont félelmetes messzeségbe lökik az embert a karrierjétől. A “kimaradok, lemaradok” érzése kínzó sok anyuka számára. A sok év tanulás és tapasztalatszerzés árán felépített karrier nehogy odavesszen, miközben a hölgyek anyaként is szeretnének megfelelni. Ez a “satu” helyzet már régóta nehezedik a hölgyekre, amíg az urak, csak mostanában kezdenek belekóstolni ebbe. A megküzdési stratégiák erőssége attól függ, hogy mennyire személyre szabott. A coaching megadja azt a személyességet, amitől a megoldás a mindennapokban használlható praktikákból élet-stratégiává változnak.

IDŐPONTOT FOGLALOK

“Használati útmutató pasikhoz”

Nem lehet kiigazódni a pasikon. Jó volna egy kezelési útmutató. Jó lenne ezt ilyen “olcsón” megúszni, de hát ahány pasi, annyi világ. A sztereotípiáknak mindig van valami valóság alapjuk, de tudni kell nyitni az adott pasi felé, és felülírni az előítéleteket vagy a korábban szerzett tapasztalatokat. Érdemes ránézni a családi és különösen az apai mintézatra. Mit hozunk otthonról? És ha vannak az előző kapcsolatokban felismerhető sorminták, akkor érdemes felismerni és újraírni ezeket a működéseket.

IDŐPONTOT FOGLALOK

“Önbizalom, énerő”

Női ügyfeleimtől kapott visszajelzésekben mindig benne van, hogy erővel és önbizalommal töltöm föl őket. Ez az egyik erősségem. Képes vagyok felruházni az ügyfeleimet azzal az érzéssel, hogy “az erő bennük van”! Az érzés mellé tudást és önismeretet társítunk. Mindezt összehozzuk az adott életszakasz lehetőségeivel és ebből a receptből megfőzzük a legjobb levest!

IDŐPONTOT FOGLALOK

“Párkapcsolati tanácsadás”

Párkapcsolati tanácsadást, csak pároknak lehet nyújtani. Viszont sokszor találkozom munkám során azzal, hogy a pasi, vőlegény, férj, apuka (még) nem állt kötélnek. Jellemző kifogások:

  • “ha magunktól nem tudjuk megoldani, akkor régen rossz”
  • “ha egy idegen mondja meg, akkor az már nem olyan”
  • “minek nekünk tanácsadó, szüleinknek sem volt, aztán csak lett valahogy….”

Valahogy biztos lett, de szerintem nem mindegy, hogy milyen minőségű, az a “valahogy”.  Az elidegenedett városi kultúrában nagyon kevés a biztos fogódzkodó az embernek. Túl sok és gyors a változás. Az ember csak átrohan az életén, azt érzi, hogy a lelke lemaradt valahol, be kellene várni. Az élet kegyetlenül bedarálja azokat a párokat, akik a szőnyeg alá söprik a gondjaikat, mert a dolgok idővel nem megoldódnak, hanem felerősödnek.

IDŐPONTOT FOGLALOK