#kispapacoaching küldetés

Apák “satuban”

Célom, hogy vizibilitást adjak az apák szorongatott, “satu” helyzetének. Munkám során sok olyan apával találkozom, akik szeretnének jó apák lenni, ugyanakkor meg kell felelniük a munkahelyen. Az apák nem tudják melyik kezükbe harapjanak. Felborult a munka és a magánélet egyensúlya. Az apák túlterheltek, ugyanakkor kevés a bölcsödei férőhely, a családbarát munkahely és pozíció. Budapest még nem zárkózott föl baba-apa és baba-anya barát kávéházakkal, közintézményekkel és közlekedéssel nyugat-európai társai mellé. Én ezt jelképesen a 3K! problémának nevezetem el, jelzépezve a magánélet, a munka és a közlekedés hármasát. Soha nem volt még a történelemben egy generáció, amelyik ennyire magára lenne hagyva, mint a miénk.

Magyarországon elsőként képviselem az apák érdekeit! Az apák sem a futószalag vagy a billentyűzet mellett akarnak meghalni. Élni szeretnének! Jelen lenni a családjuk életében! Küldetésemnek tekintem, hogy a magyar apukák is megkapjanak minden támogatást, amivel minőségi életet élhetnek. A #kispapacoaching hiánypótló munkát lát el az apák tudatformálásnak, felkészítésének területén karrier és családtervezéssel, szülő és szülés felkészítéssel, life coaching szolgáltatással és párkapcsolati tanácsadással.

Az Apák 12 pontja

 1. Nők és férfiak társadalmi egyenlősége.
 2. A “nő VS férfi” paradigmát váltsa fel a “nő ÉS a férfi” gondolkodás és kultúra.
 3. Nők és férfiak fizetése ugyanolyan végzettség és tapasztalat esetében legyen egyenlő az azonos munkahelyi pozíciókban.
 4. Férfi emancipációt! A férfias viselkedés újragondolása a kultúránkban. (szerepek, feladatok)
 5. Család és gyerekbarát szülést!
 6. Családbarát munkahelyekre van szükségünk: rugalmas munkaidő, távmunka, családbarát vállalati kultúra.
 7. Családbarát város és közlekedés kialakítása és megszervezése.
 8. Növeljék 8 hétre az apaszabadságot!
 9. Több bölcsődei férőhelyet!
 10. Több apákkal kapcsolatos kutatás és felmérés történjen Magyarországon.
 11.  Több magyar nyelvű könyv apaságról apáknak.
 12. Budit minden játszótérre!