Belső béke férfi elvonulás

Három Kincs Völgye, 2023. június 1-4.

„A Később nevű út a Soha nevű helyre vezet. Küzdeni valami ellen nem lehet, csak valamiért.”

/Náray Tamás/

A férfi lételeme a kaland. Napjainkban pont ez a kaland hiányzik a férfi ember életéből. Teremtő erejét nem tudja megélni, mert nincs is hol. Ezért sok férfi küzd motiválatlansággal, unalommal vagy kiégéssel. Zsibbadás és letargia van jelen az életükben. Sok férfi társunk érzi, hogy nem azt az életet éli, amire hivatott, amire vágyik, de nem tudja vagy nem is meri megfogalmazni magának, hogy elakadt. Sejti, hogy mit nem akar, de nem tudja megfogalmazni, hogy mit akar. Tisztességesnek, keményen dolgozónak, jó családapának, megértő férjnek kell lenni, de közben domesztikálva és kiherélve érzi magát sok férfi. Itt az ideje szembe nézni azzal, hogy a kétségbeesés felé sodorjuk magunkat, vagy elindulunk a beteljesülés felé vezető úton? Lehet, hogy ez az út nehéz, olyakor fájdalmas, és talán magányos is, de biztos, hogy társul szegődik mellénk a belső béke.

Rálépek az útra

béke, egyensúly, filozófia, kungfu
Belső Béke Elvonulás

Elvonulás Hazánkban egyre népszerűbb program az elvonulás. Tér, hely, idő, közösség, ami az elvonulót abban támogatja, hogy tiszta tekintettel tudjon magára figyelni. Előítéletektől, hibáztatásoktól és versengéstől mentesen. Léteznek hindu, keresztény, muzulmán, zsidó, buddhista és még sok másféle elvonulás. A Belső Béke Férfi Elvonulás azonban nem kötődik egyházhoz és nem terjeszt vallási nézeteket. Ugyanakkor hisszük, hogy egy ember, legyen férfi vagy nő, test-lélek-szellem egységében létezhet.

 

 

Az egyensúly oroszlánja
Az egyensúly oroszlánja

Egyensúly Eckhart Tolle mondta, hogy a stressz az, amikor elveszítjük a kapcsolatot a jelennel. Az a tapasztalat, hogy sok férfi vagy a múltja iránt érez nosztalgiát, vagy a jövő miatt aggódik. Ez két véglet. Mint ahogy az is, amikor valaki kiégeti magát munkával és nem tud örülni a sikereinek, vagy el sem indul projektekkel, halogat, nem néz szembe. Kibillenés. Egy férfiban jelen vannak a szeretp, a harcos, a mágus és a király képességei. Ha megborulnak, hedonizmus, harc, agyalás, zsarnokság tud jelen lenni. Az elvonuláson arra keressük a választ, hogyan lehet egyensúlyba hozni ezt a négy minőséget, hogy végül a bölcs király beérkezettsége és harmóniája hozzon egyensúlyt az életünkbe.

Kungfu

Kungfu Bizonyos, hogy a kung-fu egyike az önfejlesztés legkomplikáltabb, de ugyanakkor leghatásosabb rendszereinek, ahol a tökéletes koncentráció és a külső akció egy szellemi egészbe olvad. Ennek a különleges tudatállapotnak a gyakorlása segítette megoldani mindazokat a feszültségeket és problémákat, amelyeket a mindenkori társadalom okozott. Az elvonuláson a kungfu az önmegismerés eszköze, a határok és komfortzóna feszegetése, és a jó erő megtapasztalásának, az önfelvállalásnak eszköze.

OTT A HELYEM

Belső Béke Elvonulás kísérői

Winkler Tamás, pénzügyi matematikus és tanácsadó, kungfu szakértő és instruktor

kungfu

Korábban több cégnél is dolgoztam gazdasági elemzői, folyamatszervezői, pénzügyi elemzői pozícióban. Klasszikus 8 órás, irodai munkás, excel gyártós kisdiplomás voltam. A bezártság és a rugalmatlanság miatt elkezdtem magam a „mátrixban” érezni. Meghoztam életem legnehezebb döntését, és vállalkozói életformára cseréltem a biztos megélhetésem. Az új életformám meghozta a szabadságot, de a fokozott tudatosságot és felelősségvállalást is. Szembe mentem a családi mintákkal, ami meg nem értést, néha magányt és sok rizikót jelentett, de most azt az életet élem, amit mindig is szerettem volna.”

 

Vacoach, mentélhigiénés szakember, trénerdas János, coach, tréner, képződő mentálhigiénés szakember

„Párkapcsolati tanácsadó, képződő mentálhigiénés szakember, családállító, waldorf óvoda alapító, apa és férj vagyok. Sok maszkom van, de küldetésem csak egy: megdolgozni azt a transzgenerációs sorsot, amit egy férfi kaphat. 2016 óta kísérek apákat, anyákat, párokat és csoportokat a folyamataikban. 3000+ óra kísért folyamattal a hátam mögött sok ember fejlődésének voltam tanúja. Másfél éve űzöm a kungfu xing-yi-quan ágát, ami egy újabb önismereti kihívás az életemben.”

 

VELETEK TARTOK